dinsdag 24 november 2015

DE EERSTE KEER

Het was zondagavond en we waren gezellig aan het kletsen met ons bezoek toen we opeens de hagel uit de lucht zagen vallen. Het laatste uur trok het al meer dicht aar hagel hadden we niet opgerekend. U zult misschien denken; “Zo erg bijzonder s dat toch ook  niet”. Eigenlijk hebt u ook gelijk. Alleen voor ons was het wel degelijk bijzonder. De laatste winter die wij ons konden herinneren was die van 2008/2009. Toen was het ook koud en lag er ook wat sneeuw, maar toch, het is een goede 6 jaar geleden. Alle keren dat we op verlof kwamen was in de zomer en dan was het meestal “goed” weer. Zeker voor Levi die net 6 was toen we weggingen was de hagel een feestje.
Toen we de hagel uit de lucht zagen vallen en er zelf verwonderd  naar keken riepen we naar Levi dat het hagelde. We verwachtten dat hij uit het raam zou kijken en weer verder zou spelen, maar nee hoor. Hij rende de trap af, stoof ons voorbij met een grote smile op zijn gezicht en rende door om via de bijkeuken naar buiten te rennen. We konden em nog net vertellen dat ie z’n jas aan moest doen en dat ie iets aan zijn voeten moest doen.
Terwijl Levi zijn jas van de kapstok griste gingen wij weer zitten om vervolgend lekker warm en droog vanachter het ram naar buiten te kijken hoe Levi, met een goede vriendin die bij hem op bezoek was, naar buiten ging.
Hij had keurig zijn jas aan en iets aan zijn (blote) voeten, ………… zijn slippers.
WELKOM in Nederland Levi






Mag ik nog wat met u delen over de regen?
Ik herinner mij ook elke eerste keer dat het in Gambia of Senegal regende na een periode van 8 – 9 maanden van droogte.  Heeeeeerlijk was dat, zeker omdat de laatste weken voordat de regen valt de druk en benauwdheid enorm opbouwt, en dan ben je gewoon blij als de regen eindelijk valt. In Gambia waren het dan niet alleen de kids die naar buiten renden maar ook de volwassenen gingen naar buiten om de regen op zich te laten vallen. Tja de temperatuur bleef prettig, niet zoals hier dat als het regent het ook koud is.
In Senegal, op de BCS waar wij woonden en werkten was er zelfs een kwartiertje regenvrij zoals wij hier sneeuwvrij kennen.
Daags voor men verwachtte dat het zou gaan regenen werd er in de gemeenschappelijke eetzaal nog even uitgelegd aan de staff hoe het ookal weer zat: Als de regen valt tijdens de schooluren stopen we de lessen en mogen de kids een kwartiertje naar buiten, lekker nat worden of lekker in de regen dansen. Dit werd dan door luid geklap van de kinderen bevestigt!
dat kwartiertje werd vaal wel wat langer en naderhand hadden de kinderen nog een seen kwartier nodig om droge kleren aan te trekken. Kortom, zo’n lesuur waarin de regen viel was gauw voorbij. Maar dat het zou gebeuren wist je zeker, ..elk jaar.
Hier in Nederland is het leuk dat we een ijsvrij regeltje  hebben, maar wanneer die gebruikt kan worden???????????
 


Geen opmerkingen: