woensdag 2 december 2015

CORNERSTONE




 CORNERSTONE

Woensdag is het alweer, en om eerlijk te zijn is het al bijna donderdag. De tijd is deze week erg snel gegaan en dat komt met name door het bezoek aan Cornerstone. De bijbleschool (zendingstraining centrum) van WEC.
We waren uitgenodigd om op de maandagavond te komen spreken over ons zendingsverleden (ja dat is nu al verleden). Al jaren is er op de maandagavond een missionary speaker, die vertelt over ijn of haar, …. Of hun avonturen met God, en dat is vaak in het buitenland.
Nu waren wij aan de beurt en het was heerlijk om weer terug te zijn op de school waar we bijna 10 jaar geleden aan begonnen (2006). Een aantal staffmembers waren er nog steeds en er waren ook studenten die we kenden, bijvoorbeeld doordat ze ook in Gambia hebben gewerkt.
De studenten vinden het leuk als jouw zendingsverhaal wordt ondersteund door een powerpoint. (Ik ben maar zo vrij om voor alle studenten te spreken, maar als ze maar half zijn zoals ik – ik weet niet of je dat wel moet willen – dan vinden ze het echt wel leuk.
Dus wij doken onze foto dozen in* en keken naar de slides van Gambia en Senegal. Ach en toen kwamen de weemoedige gevoelens natuurlijk weer naar boven. Foto’s van onze huizen, de kerk, de kliniek en natuurlijk ………. de auto, euh onze vrienden.
Wat was het fijn om het weer te zien en er over te vertellen.
Kijk en oordeel zelf hoe mooi het wel niet was.






 

* Naschrift Redactie; In vroegere jaren had men nog geen digitale camera, maar een analoge camera waarbij een fotorolletje in de camera geplaatst moest worden. Vervolgens kon men maar een paar foto’s maken die ontwikkelt moesten worden in een winkel. Pas daarna kon men zien wat men gefotografeerd had. Dit leidde vaak tot verrassingen en teleurstellingen –of teleurstellende verrassingen -.
                                                              

Geen opmerkingen: