woensdag 23 december 2015

De Kerstvakantie


KERSTVAKANTIE

Eindelijk is het dan zover. De Kerstvakantie is aangebroken. Wat zijn de kids blij, en wat zijn wij trots op ze. Terugkijkend op de afgelopen 4 maanden kunnen we niet anders zeggen dan dat ze het geweldig gedaan hebben.
Vanuit een compleet andere wereld hebben ze moeten overschakelen naar deze wereld hier in Nederland.


Vanuit een altijd warm Senegal naar een je-weet-maar-nooit-wat-voor-weer-het-hier-wordt Nederland.

Van een school met bijna 90 leerlingen naar een school met 1000+ leerlingen.

Van een school met alleen maar Engels naar een school met alleen maar Nederlands.

Vanuit een leven waar fietsen goed ging voor 10 meter en dan was er wel weer een lekke band door dorens e.d  naar een land waar de wegen zo mooi en glad zijn, maar waar de fietsdichtheid ook erg groot is.


Naar een schoolsysteem volgens Cambridge naar een school systeem volgens de Dutch systeem
Vanuit een leven waar je woont waar je naar school gaat naar een leven waar school en wonen gescheiden zijn .

Vanuit een school waar je beste vriend een Koreaan is naar een school waar het moeilijk is en beste vriend te krijgen

Van een school waar alle ouders van al je vrienden Christen zijn naar een school waarbij de ouders van je klasgenoten vaak niet Christen zijn.

Van een school waar Kerst begin december al gevierd wordt vanwege vakantie naar een school waar Kerst bijna gewoon op kerst gevierd wordt.


En de lijst kan doorgaan.
De kids zijn er nog niet, we houden een jaar aan voor de kinderen om goed te settlen, maat tot nu toe zijn we zo dankbaar en blij voor hoe ze het vinden en doen op school.

En nu? Nu is het kerstvakantie en is de vakantiemode aan. Uitslapen, eventueel in de kleren maar liever in de pyama, spelletjes spelen en nog meer spelletjes spelen, je vervelen, een film kijken en meer spelletjes spelen. En wij? Wij genieten met volle teugen van de kids en doen vrolijk mee.
Geen kilometers lange reis eerst om daarna een week aan elkaar te moeten wennen en dan pas te kunnen genieten van de vakantie. Nee, gelijk vakantie en gelijk plezier met elkaar als gezin.
Gezegend Kerstdagen!

Geen opmerkingen: