woensdag 8 mei 2013

Kinderboerderij

Wij hebben zo onze eigen “kinderboerderij”. Dat wil zeggen; de dieren hebben zo hun eigen kinderboerderij gemaakt van onze compound. En dan 24/7, oftwel dag en nacht, de kinderboerderij sluit nooit.
“Ach Hamstra, overdrijf je niet een beetje”, ja jullie hebben gelijk het is niet echt een “boerderij”voor kinderen als je naar de soort dieren kijkt.
We beginnen “gewoon”, met de echte kinderboerderij dieren. In de avond en de nacht krijgen we steevast bezoek van 1 of 2 koeien. Die hebben een gat gevonden in de omheining. Dat is op zich niet zo moeilijk want het is meer gat met een stukje omheining. Maar ja het is een enorme omtrek en omdat een kleiner stukje van de tuin (nog steeds groot voor Nederlandse begrippen) wel goed beschermd is laten we het maar zo voorlopig.
Score: koeien.
Maar ja die koeien komen niet alleen. Vaak gaan de geiten en kippen voor hen uit. Eigenlijk leven ze daar gewoon. Kijken op als je in dat stuk tuin komt, zo van: “He wat moet je in onze tuin” om ze vervolgens te zien denken ”Oh nee ships, het is zijn tuin, …..wegwezen.
Score: Koeien, Geiten, Kippen
Als men vergeet om de poort van de voortuin te sluiten dan krijgen we zeker bezoek van schapen. Dat zijn geen schapen zoals in Nederland, nee het lijken wel mislukte geiten. Maar dan weer minder slim. Want die geiten weten precies wanneer ze de weg over kunnen steken. Schapen niet …..
Ach en met een beetje geluk??? Komen de ezels ook nog even op bezoek. En dat zijn dan niet van die schattige kinderboerderij ezels, maar nors kijkende en enorm hard balkende ezels. Zo hard dat je ’s nachts rechtop in je bed zit, geschrokken van dat enge geluid onder je raam.
Laten we maar even door gaan. We gaan wat kleiner. Vogels, heel veel vogels. Rood, groenparelmoer, geel, blauw en rood, we hebben het allemaal, en die zijn hartelijk welkom, want ze zijn prachtig, behalve dan die vleermuizen.
Maar waar vogels zijn zijn ook katten. Een stuk of 4 plus onze eigen kat brengt het op 5.
Score: Koeien, Geiten, Kippen, Schapen, Ezels, Vogels, Vleermuizen en Katten.
Zouden we bijna onze nachtbrakers vergeten, de muizen en eekhoorns die ’s nachts over onze golfplaten dak dansen, …. Bedankt.
Maar dan. Hagedissen, Gekko’s, Mieren en Termieten. Vooral buitenshuis maar ook binnenshuis en de termieten zitten zelfs in de muren (Die zijn van modder) en vreten langzaam maar zeker ons huisje op
Score: Koeien, Geiten, Kippen, Schapen, Ezels, Vogels, Katten, Muizen, Eekhoorns, Hagedissen, Gekko’s, Mieren en Termieten.
En als laatste de schorpioenen en slangen. Maar die laten zich maar weinig zien. Dat is beter voor ons ……. En voor hen, willen wij en zij het er levend van af brengen. Zoals die ene schorpioen die dacht slim te zijn en zich op Lukas en Levi’s kamer te verstoppen. Dat was ie dus niet, …………. hij zal het nooit meer doen.

Score: Koeien, Geiten, Kippen, Schapen, Ezels, Vogels, Katten, Muizen, Eekhoorns, Hagedissen, Gekko’s, Mieren, Termieten, Schorpioenen en Slangen.
Jullie zijn van Harte welkom op deze “kinderboerderij”


Geen opmerkingen: