maandag 13 april 2015

Eagle Dorm

Onze dorm bestaat uit een grote woonruimte, 2 slaapkamervleugels en een appartement waar wij zelf wonen. “Onze” negen jongens in de leeftijd van 9-12 jaar, komen uit Zuid Korea, Brazilië en Nigeria, hun ouders werken voornamelijk in Senegal, The Gambia en Guinee Bissau.
De jongens zien hun ouders gemiddeld na elke 6 weken, en al die tijd zijn wij hun “vervangende” ouders en samen met de 2 dormhelpers ( Daniel uit Groot Brittannië en Ye Eun uit Zuid Korea) zijn we een groot gezin. En dat is een hele uitdaging; ze moeten op tijd opstaan, op tijd naar school of kerk, op gezette tijden kunnen ze computeren, de kamers moeten (een beetje) netjes blijven, helpen met huiswerk, etc. Met dit alles moet je niet vergeten dat ze dus uit allerlei verschillende landen en heel verschillende families wonen.

Een globaal overzicht van het leven op BCS:
6:20 Opstaan, bijbel lezen
6:45 wekken en jongens motiveren zich klaar te maken voor ontbijt, eerste wasmachine lading aanzetten (totaal 3 per dag)
7:25 Met z’n allen naar de dininghall om te ontbijten samen met de andere 2 dorms
7:45 Jongens helpen schooltas klaar te maken, kamer op te ruimen etc.
8:00 dagopening met de groep door dormhelper -of parent
8:25 school :Les geven, les voorbereiden of dormvergadering, nieuwsrapportje voor de ouders maken
12:25 – 14:20 Lunch en siesta: leiding geven aan tafel, siesta overzien en helpen huiswerk te maken, lessen voorbereiden
14:25 School: les geven, voorbereiden of vergadering
16:30 Kids in de dorm, overzicht houden. Ze mogen wat ‘snoepen’ van wat hun ouders voor lekkers hebben meegegeven. Om half zes moeten ze allemaal douchen. In die tijd ook nog tijd zien te maken voor onze eigen kinderen.
18:15 – 19:25 Avondeten en spelen overzien.
19:30 dagafsluiting door dormhelper -of parent.
20:00 – 20:30 Naar bed brengen.
Omdat wij de jongste kinderen hebben, zijn onze avonden wat langer. ’s Avonds hebben we tijd om dingen nog weer voor te bereiden of af te maken. Elke zaterdagavond organiseren we (het dorm team) een ‘late night’, een leuke activiteit voor de kinderen. Ook de rest van het weekend proberen we leuke dingen met de jongens te doen. Om de week moeten we of de kerkdienst organiseren of het eten koken op zondag, samen met onze ‘kring’. We eten alle maaltijden in de eetzaal, met zo’n 100 mensen. In het weekend hebben we ook een aantal maaltijden in de dorm.

Geen opmerkingen: