woensdag 18 december 2013

Ook hier is het winter

Dit mag een gekke titel lijken, maar het is toch echt waar. Oke, we noemen het het koude seizoen. Wij zijn Nederlander dus wij zeggen dat het winter is; De temperatuur is gekelderd tot soms wel onder de 30 graden, en zeker ’s nachts is het afzien als het kwik zelfs onder de 20 graden komt. Pyama’s of T shirts gaan weer aan (die zijn echt te heet in de .. zomer), extra lakens worden op bed gelegd en zelfs een fleece deken ontbreekt niet. En als het echt koud is kruioen we lekker behaaglijk tegen elkaar aan. Zeg nu zelf dat doe je toch alleen als het winter is.
Daarnaast lijkt het soms alsof het hier gesneeuwd heeft. We houden onszelf graag voor de gek, maar hier trappen zelfs wij niet in; Het is dan nacht en er is geen andere verlichting dan de volle maan. Het lijkt dan net of er een laagje sneeuw ligt. Echt prachtig.
En het is ook nog eens vroeg donker hier, …. In alle eerlijkheid, dat is het hier altijd. Om en nabij 7 uur is het gewoon donker. Om 18:45 is er nog licht, 15 minuten later, is het aarde donker. Zeker als de maan er niet is, en zeker nu de straat verlichting, die we met gejubel hebben “binnengehaald” toen het kwam, het al maanden niet meer doet. We waren er al bang voor, dat toen de bliksem insloeg in een van de straatlantaarns, het gedaan was met de verlichting. En nu na maanden doen veel straatlantaarns het weer, alleen voor ons huis dus niet.
Vanavond gaan we maar weer een vuurtje stoken buiten in de tuin. Het is een verkleinde versie van het paasvuur, want we hebben heel veel geknipt groen. Dat moet dus verbrand worden. De jongens hebben dan weer een gezellige avond.
En de brandweer? Die zegt er niets van hier, ……….. want die hebben we hier in het dorp niet.
Lieve mensen allemaal een hel fijne en gezegende Kerst en geniet van oud en nieuw (dat gaan we hier ook doen met die ene vuurpijl die hier misschien afgeschoten gaat worden)

1 opmerking:

Unknown zei

Kom op, 't is winter! Geniet van 'kou' en sneeuw en vuur en pijl! Heel goede kerstdagen en veel heil en zegen in 2014!