dinsdag 10 september 2013

Rondje Lissabon

Het verlof is voorbij dus weer de hoogste tijd voor een stukje op de blog. Misschien volgt er ook nog wel wat over NL, maar daar weten jullie zelf alles van.
Om 17.50 zouden we dan terug vliegen naar Dakar via Lissabon. Met TAP, u weet wel, die van; Take Another Plane (Neem een ander vlegtuig. Niet omdat de vliegtuigen zo slecht zijn maar omdat aansluitingen steeds gemist worden en je dus een ander vliegtuig moet nemen. Een aantal vrienden is dat al overkomen, ……. En ons nu dus ook.
Voor de boardingtime waren we nog even wat aan het eten met de tegoedbonnen die TAP uitdeelde omdat er tijdens de vlucht geen eten beschikbaar zou zijn. De bestelling duurde echter zolang dat het eten naar binnen werd geschoven. Al boerend, hotsend en klotsend begonnen we 10 minuten loop naar de juiste boardinggate (die overigens ook nog eventjes terloops veranderd werd).
Mensen stoven verschrikt aan de kant bij het horen van de groep (samen met onze vrienden toch een man of 9)
10 minuten later kwamen we bij de gate maar bleek er nog niets gaande te zijn en stond er ineens op het bord een vertraging van 25 minuten. We hadden dus alle tijd gehad om normaal te eten ( voor degene onder ons die dat kunnen ….)
We voelden al nattigheid om dat we wisten dat er in Lissabon maar een uurtje overstap tijd hadden.
Om 18.35 vertrokken we eindelijk om na een vlekkeloze vlucht te landen op Lissabon. We werden als groep gelijk opgevangen en de dame ging ons voor. “Yes, yes” dachten we nog ze gaat ons overal langs loodsen en dan halen we het alsnog, “die mensen in het andere vliegtuig zullen wel niet blij met ons zijn. Tja kunnen wij ook niet s aan doen”.
We gingen de bocht om, de vrouw draaide zich en vertelde doodleuk (dit alles niet echt volgens de regels van het “slechtnieuws gesprek”, dat we het vliegtuig op 5 minuten hadden gemist.
GGGkkkklllllRRGGGGGGGG. 5 Minuutjes. Het gevolg wisten we al van vrienden van ons. We zouden in een hotel in Lissabon overnachten en dan de volgende vlucht pakken. Dit betekende wel dat de kids hun schoolstart missen.
Maar goed, hier zitten we dan, in een schitterend hotel, dat dan wel, hopend op de vlucht van dinsdagavond.
En als die ook vertraagd is dan we Take Another Plane

2 opmerkingen:

everdien zei

Ja hoor het werk is begonnen wens jullie goede reis.....

everdien zei

Ja hoor het werk is begonnen wens jullie goede reis.....