woensdag 24 augustus 2011

Terug in Gambia

Afgelopen dinsdagnacht hebben we weer voet op Gambiaanse bodem gezet. Na een goede reis, zonder al te vele vertraging en met alle 5 de koffers (+ 5xhandbagage) werden we door een teamlid van het vliegveld opgehaald. In de guesthouse alle spullen naar boven gesjouwd en dan lekker slapen! Weliswaar was de moskee de hele nacht bezig, waar we pal naast slapen, maar ach als je erg moe bent hoor je het niet zo...Het is nog ramadan, volgende week dinsdag of woensdag is de laatste dag, dus dat feest kunnen we weer meemaken.

Alles is alweer gauw vertrouwd: het verkeer, de plakkerige hitte, het stof, de moskee, de modder en natuurlijk de mensen! Fijn om iedereen hier weer te zien.
Morgen als we naar Sibanor gaan, zal het wel helemaal leuk zijn om de mensen daar weer te ontmoeten.
De kinderen verheugen zich enorm om de poezen weer te zien en samen zijn we benieuwd hoe het huis erbij staat. Vandaag hebben we al wat verf gekocht, voor Eline blauw en voor de jongens groen. Het zal wel erg lang duren voordat de verf droog is, gezien de hoge luchtvochtigheid. Het is absoluut niet de goede tijd om te verven, maar ja, de kinderen vinden het zo leuk (tenminste, dat denken ze nu nog). We zullen het wel zien.

Een rondje boodschappen doen leerde ons dat de prijzen behoorlijk gestegen zijn. Als goed geaarde Nederlander weten we toch wel een beetje wat wat kost, en veel dingen zijn gewoon flink in prijs gestegen. Nu waren we toch al wel van plan om meer lokaal te gaan, ook wat voeding betreft, maar ja, daar moet eerst nog veel in geleerd worden. Dus straks in het dorp toch meer de markt op en saus leren koken zoals de Gambiaanse vrouwen dat doen!

Wordt vervolgd...
Groetjes van de Hamstra-family!

1 opmerking:

Anoniem zei

Aah vet dat jullie lokaal willen gaan koken! Ben heel benieuwd hoe dat gaat! Keep me imformed! De vrouwen vinden het maar wat leuk om te helpen natuurlijk! Maar arme Levi, die gaat een zware periode tegemoed :p
Kusje!