woensdag 10 juni 2009

Huisje gezien


Afeglopen maandag zijn we naar "ons" huis in Sibanor geweest. Een korte maar vermoeiende rit van 2 uur over een deels verharde weg.

De locatie van het huis vonden we prachtig. Net aan de rand van het dorp, weg van de "drukke" weg, veel ruimte rondom. En dat terwijl de compound zelf ookal ruim van opzet is. We hebben straks onze eigen cashewnotenboom en ook een eigen mangoboom. Er stonden nog meer bomen maar welke vruchten die voortbrengen was ons niet helemaal duidelijk.

Het huis zelf is ook behoorlijk ruim, maar door een onlogische (maar ook wel gezellige) indeling lijkt het niet zo groot en ruim. Het heeft 5 slaapkamers, 1 daarvan zullen we waarschijnlijk omvormen tot klaslokaal. De vloeren zijn helemaal op, en dus zijn we vandaag rond de hoofdstad wezen kijken voor tegels als bedekking voor de vloer (75m2). ook de muren moeten geverfd worden. Ze zijn erg vies en vlekkerig geworden. Maar gezien de regentijd die er aan komt, en het dus vochtiger wordt in de lucht, moeten we een soort waterverf gebruiken. Die zal dan na een goed jaar alweer aan vervanging toe zijn. Maar goed, zo doen we het eerst, dan bekijken we de rest later wel weer.

Verder is het een vrij donker huis doordat het dak laag afloopt. We hopen door met wit te werken het wat "op te lichten". Daarnaast zouden we geen Nederlanders zijn als we het niet lekker gezellig zouden willen maken. Dus het gaat helemaal goed komen.


Geen opmerkingen: