dinsdag 23 juni 2009

Hoofdkantoor 12:00 23 juni


Nog 2 weken en dan hopen we dat we in ons huisje kunnen. We hebben tegels uitgezocht en grotendeels over de hobbelige weg naar Sibanor gebracht (Ze waren allemaal nog heel). De verf zullen we daar wel kopen. Verder moesten we nog gasflessen kopen voor het gasfornuis en ook voor de koelkast.

Aangezien er in Sibanor geen elektriciteitnet is hebben we ook nog zonnepanelen nodig dus daar zijn we ook naar opz oek gegaan. En zo staan deze weken in het teken van uitrusten en zoeken zoeken en nog eens zoeken. Want we zoeken ook nog steeds een goede auto. Omdat heel veel geimporteerd wordt is Gambia best wel duur en het geld vliegt erdoor. Maar wel voor zaken die nodig zijn en God voorziet echt daarin.



Het wordt zolangzamerhand ook gewoon om met de taxi te gaan. We zijn in ons leven nog nooit zoveel met de taxi geweest en hebben nog nooit zovaak een hotel bezocht. Nou zijn de taxi soms niet om over naar huis te schrijven en kost het ook bijna niets (15 cent voor een behoorlijk ritje ) en de hotels bezoeken we alleen maar voor het zwembad.


We maken ook vorderingen in het Jola. We hebben iemand gevonden die ons hier alvast wat wil leren, en onze woordenschat neemte dagelijks toe. Hier even een zinnetje waar je op mag oefenen; Boobei nupurumulo, ... zegt dat maar eens snel twee keer achter elkaar.

Goed ik ga maar eens eten (inje bee ejaw furi)

Katoraal!

Geen opmerkingen: