zaterdag 15 maart 2008

We zijn er nog

Hallo allemaal,

Eigenlijk zou dit berichtje vanuit Equatorial Guinea moeten zijn geschreven gezien de datum. Het is vandaag 15 maart en gisteren zouden we gaan vliegen. Het is echter anders gelopen. Zoals jullie hebben kunnen lezen was het tot nu toe al een hele klus om het voor elkaar te krijgen. Afgelopen donderdag zijn Thamar en ik samen naar de ambassade in Brussel afgereisd om de visa alsnog voor elkaar te krijgen. Het was namelijk ondertussen duidelijk geworden dat de ambassade ons geen toeristisch visum wilde verstrekken, alleen een religious visum. Ondanks dat we christen zijn is dat volgens ons geen goede reden om ons tot een religious visum te verplichten. Als we in het land zijn zullen we ook voornamelijk bezig zijn om te kijken en te leren. De stage duurt immers maar 6 weken.
Maar goed we gingen dus naar de ambassade om voor een toeristisch visum te pleiten. 3 uur rijden, waarvan ruim 1 uur in, waarom-zouden-we-duidelijke-wegbewijzering-aanbrengen-om-mensen-te-helpen-Brussel.
Toen we in de ambassade aankwamen hebben we gepraat als brugman en meer maar dat mocht allemaal niet baten. De consul kregen we niet te spreken en de secretaresse heeft 10 keer hetzelfde uitgelegd.
Dat betekende dus dat we met lege handen naar huis terug moesten en dat we niet de volgende dag zouden vertrekken.
We hebben het er even moeilijk mee gehad maar gelukkig konden we het al snel naast ons neerleggen en we zagen tegelijkertijd dat het een goede test was voor ons geloof.

Nu duidelijk is wat de ambassade precies van ons wil kunen we meer gericht aan het werk gaan en we hopen met een paar dagen ons visum nu wel binnen te krijgen. D.V. vliegen we dan 2e Paasdag naar Equatorial Guinea.

Groeten van ons; Silvian en Thamar

Geen opmerkingen: