dinsdag 11 maart 2008

Geduld

Het is dinsdagavond en we wachten nog steeds op een stempel uit Equatorial Guinea, die nodig is om ons een visa te verschaffen. De ambassade in Brussel wil deze stempel op de uitnodiging hebben die het zendingsteam ons heeft gestuurd. De officiele autoritieiten in EG die die stempel moeten zetten willen dat niet doen omdat het volgens hen niet nodig is.
Er zijn ondertussen allerlei contacten gelegd via mail, telefoon naar EG alsook de ambassade en die hebben onderling ook weer contact gehad. Tot nu toe allemaal zonder succes. De stempel moet er komen anders geen visa, ... of we moeten voor 6 weken een hotel boeken, want dan kunnen we een hotelboeking laten zien en dat is ook goed.
We kunnen gerust zeggen dat dit, een kwestie van vertrouwen op God is. We kunnen niet veel meer doen. Misschien dat we morgen naar Brussel af reizen om daar nog eens voor onze "zaak" te pleiten en ondertussen probeert het team in EG het in een andere stad bij een andere ambtenaar om dat stempel te krijgen. Ook kijken we naar de optie om toch een hotel te boeken, maar dan voor kortere tijd, dat zal dan nog wel te betalen zijn.
Hoe jammer het ook allemaal is, want we willen zo graag naar Equatorial Guinea gaan, toch is dit niet perse een vervelend avontuur. Het laat ons goed zien waar we staan in ons geloof, en dat is veel waard. Niemand kanzeggen dat geloven saai is, we beleven dit echt als een avontuur met God ... spannend tot de laatste minuut.... ook voor jullie.

Groeten Silvian en Thamar met hopelijk snel goed bericht.

2 opmerkingen:

Margriet van Noppen zei

Inderdaad een avontuur en reuze spannend, we leven met jullie mee.

Jeltina zei

Hallo luitjes, het is inderdaad spannend, maar een ding weten we dat God de regie in handen heeft.
Sterkte bij alles, wij denken aan jullie. Groetjes, Erikjan en Jeltina