donderdag 14 februari 2008

STAGE ... HET VERVOLG.



De voorbereidingen voor de stage zijn in volle gang. We hebben internet afgezocht naar goekope tickets. Ook via buitenlandse mede studenten gezocht, het lokal reisbureau bezocht en ... dat lokale reisbureau was (weer) de goedkoopste. Dus we hebben daar de tickets besteld die ons naar de hoofdstad van Equatoriaal Guinea moeten brengen; Malabo. Aangezien dit op een eiland ligt en wij op het vasteland onze stage zullen gaan doen zullen we verder moeten reizen met een lokale vlucht. AAAAAAAAAAAAAAAAAHHHH. ENG. Effe gecheckt op het internet; in 2005 is daar nog zo'n lokaal vluchtje neergestort. HHHMMMM, lekker vooruitzicht. Het zal wel goed gaan.


Oh ja, voordat we het land in kunnen moeten we een visum aanvragen. Het is haast niet te geloven wat we daar allemaal voor moeten doen. We moeten bewijzen dat we AIDS vrij zijn, we moeten een bepaald bedrag op onze bank hebben staan, een hotelboeking kunnen laten zien (wij slapen gewoon bij de missionaries) het vliegticket laten zien (ook zo handig; eerst het vliegticket boeken= betalen en dan zeker te horen krijgen dat je visa geweigerd is). Maar we moeten zelfs een certificaat van goed gedrag overleggen aan de ambassade voor het visum. Ja, ja ik hoor iedereen al binnensmonds lachen en denken; dat wordt lastig voor silvian, hahaha :)


Als we pech hebben duurt dat certificaat ongeveer 4 weken, en dan moet het nog naar de ambassade in Brussel die het dan op zijn beurt weer moet goed keuren. Maar over 4 weken hopen we eigenlijk net in het vliegtuig te zitten.

Al met al bracht het wel even wat onrust, maar we hebben het bij God neergelegd en als het zo moet zijn dat wij naar Equatoriaal Guinea "moeten" voor onze stage zal het allemaal ook lukken.

Binnenkort: Het vervolg op het vervolg.








2 opmerkingen:

Margriet van Noppen zei

Tjonge, jonge om het allemaal maar spannend te houden. Heel veel succes met de voorbereidingen!

Caroline Lakke zei

Hoi allemaal,
leuk om te lezen hoe het jullie allemaal vergaat.
Vorig jaar al es geprobeerd maar toen kwam ik niet op jullie blogspot en de mail kreeg ik ook terug???
Anyway, alle goeds gewenst voor de stage en de kinderen veel plezier bij opa en oma. Zullen we dan maar zeggen tot mails ofzo?
Lieve groeten van Caroline en Co (Aad, Yulika, Kieran en Duncan)